Nieuws

Revalidatie nieuwe stijl

08-05-2019

Lees hier het volledige interview met onze Algemeen Directeur Stefaan Singelée gepubliceerd in Handiscoop van mei 2019 over Ter Kouter en de Centra voor Ambulante Revalidatie.

Welkom in ons nieuw onthaal

19-12-2018

Iedereen is vanaf vandaag welkom in onze nieuwbouw. Daar vinden jullie ons nieuw onthaal, de wachtruimte (zowel voor de volwassenen als de kinderen) en op het eerste verdiep hebben wij een nieuwe vergaderruimte. Bovendien is dit gebouw extra toegankelijk gemaakt voor minder mobielen met een hellend vlak naar de inkom, brede deuren en een lift om vlot het eerste verdiep te bereiken. 

Ter Kouter renoveert en breidt uit

04-11-2017

Hierbij nuttige info tijdens de renovatie:

Folder en parkeerplan Deinze

Hierbij ook de link naar artikels in de kranten: artikel 1 en artikel 2

Lancering van campagne "Rita hoort niet goed"

22-02-2017

Hoorexpert lanceert de campagne "Rita hoort niet goed". Hierbij wordt de focus gelegd op het gehoorsverlies van mensen met een verstandelijke beperking. 

Wist je dat?
- gehoorverlies veel vaker voorkomt bij mensen met een verstandelijke beperking

- mensen met een verstandelijke beperking meer negatieve gevolgen ondervinden van een gehoorverlies

- het zeer moeilijk is om een gehoorverlies correct in te schatten bij deze doelgroep
- we het gehoor van mensen met een verstandelijke beperking kunnen testen met aangepast onderzoeksmateriaal
- het dragen van hoorapparaten (en een aangepaste benadering) de levenskwaliteit van heel wat mensen met een verstandelijke beperking kan verbeteren

NAH: NeurOnCoaching als geïntegreerd aanbod bij hersentumor

16-11-2016

Binnen onze werking met mensen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) zien we geregeld mensen na een operatie van een hersentumor. We merkten dat hun beleving toch anders is dan die van mensen die revalideren na een ongeval of een CVA. Men moet niet alleen het verlies van de vroegere mogelijkheden aanvaarden, er is ook de angst voor het herval.

Heel vaak is dat herval ook onvermijdelijk en dan is het belangrijk dat men deze moeilijke periode zo kwaliteitsvol mogelijk kan doorbrengen. Zowel de persoon met een tumor als de omgeving moeten zo goed mogelijk op de hoogte gebracht worden van de mogelijke (neurologische) gevolgen. Men heeft emotionele ondersteuning nodig. En er is nood aan praktische maatregelen om het comfort en de kwaliteit van leven te verhogen.

Vaak valt men tussen de oncologische, neurochirurgische en neurologische discipline. Met onze NeurOnCoaching proberen we tot een geïntegreerd aanbod te komen. Meer informatie is te vinden in de brochure in bijlage.

Vrijwilliger/vrijwilligster voor Logistieke hulp

17-10-2016

Kinderdagverblijf De Elfjes is op zoek naar een vrijwilliger/vrijwilligster voor logistieke hulp

 

 

We zoeken een gemotiveerd persoon die zich elke dag een paar uren kan vrijmaken in de namiddag. Liefst tussen 16u – 18u , maar andere opties kunnen besproken worden.

Geen weekendwerk.

 

Jobinhoud : hulp bij kleine huishoudelijke taken en eventueel assisteren bij de begeleiding indien er noodsituaties zijn.

 

Graag : gemotiveerd zijn om hulp te bieden waar nodig, respect voor onze werking, flexibiliteit en discretie.

 

Interesse?

Neem contact met Marianne Stofferis

kinderdagverblijf De Elfjes.

AALTERSESTEENWEG 2 DEINZE.

09 380 88 68

0491 87 80 00

info@elfjes.be

Financiële steun is altijd welkom

29-02-2016

Je kan het Centrum financieel steunen door een overschrijving op het rekeningnummer BE56 4429 1150 5188. 
Je gift is fiscaal aftrekbaar in geval je minimaal  € 40  stort en in de mededeling “Fiscale gift voor CAR Ter Kouter” vermeldt.

Een nieuw busje dankzij lokale sponsoring

18-11-2015

De timing was perfect. Het busje van CAR Ter Kouter, met 340 000 km op de teller, gaf woensdag de geest, uitgerekend op de dag dat het nieuwe busje aan de pers werd voorgesteld. Ter Kouter sloot daarvoor een overeenkomst met de firma Special Ad uit Wieze, die dit voertuig gratis ter beschikking stelt. De minibus werd voorgesteld in bijzijn van de sponsors die alles mogelijk maakten. 

 

Please reload

© 2016 by ICT-werkgroep

Ter Kouter Deinze

Aaltersesteenweg 2

9800 Deinze

 

09/ 386 38 90