Nieuws

Update dinsdag 17/3/20: maatregelen in het kader van het corona virus

16-03-2020

Beste ouder(s),

Beste cliënt(e),

 

In deze uitzonderlijke omstandigheden ten gevolge van de corona epidemie blijven we geopend en blijven we de zorg garanderen.

We moeten dit echter op een andere manier organiseren.

We moeten een zorgvuldige afweging maken tussen de zorg die wenselijk is en het nemen van de nodige maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

We zullen u regelmatig contacteren om de nodige afspraken te maken op welke manier we u of uw kind op een coronaveilige manier kunnen ondersteunen.

 

In geval u vragen hebt of in geval van specifieke of dringende noden m.b.t. uw revalidatieprogramma aarzel niet om ons te contacteren.

We zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 09/386 38 90.

U kan ons ook via e-mail bereiken op info@terkouter.be.

Graag in het onderwerp vermelden aan wie uw vraag gericht is. Op deze manier zijn wij permanent bereikbaar, ook bij afwezigheid van het personeelslid.

 

In ieder geval vragen wij u nooit naar Ter Kouter te komen indien u of één van uw huisgenoten ziekteverschijnselen vertoont (neusloop, keelpijn, hoesten, niezen, koorts).

Wij blijven beschikbaar voor jullie om ervoor te zorgen dat we samen deze uitzonderlijke periode op een goede manier kunnen aanpakken.

Tijdens de openingsuren moet u aanbellen om toegang te krijgen tot het revalidatiecentrum.

Algemeen Directeur: Stefaan Singelée                             

Medisch Directeur: Dokter Liesbeth Van de Voorde                   

Preventie-adviseur: Wouter Carton

                      

Update dinsdag 17/3/20: Hoorexpert: maatregelen in het kader van het corona virus

16-03-2020

Beste cliënt,

In deze uitzonderlijke omstandigheden ten gevolge van de corona epidemie blijven we geopend en blijven we de dringende zorg garanderen. We moeten een zorgvuldige afweging maken tussen de zorg die wenselijk is en het nemen van de nodige maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In geval u vragen hebt of in geval van specifieke of dringende noden, aarzel dus niet om ons te contacteren.

We zijn gedurende de werkweek elke dag tussen 8.30u en 17.00u telefonisch bereikbaar op het nummer 09/386 38 90 (receptie) of 09/310.20.69 (Martine).

 

Op volgende momenten is structureel voorzien dat de audiologe snel op uw vragen kan antwoorden:

  • maandagvoormiddag

  • woensdagvoormiddag

  • vrijdagvoormiddag

 

U kan ons ook altijd via e-mail bereiken. Graag in het onderwerp vermelden aan wie uw vraag gericht is. Voor batterijen, droog- en/of reinigingstabletten, filters,… kan u aan de hoofdingang bij de receptie terecht.

                      

Revalidatie nieuwe stijl

08-05-2019

Lees hier het volledige interview met onze Algemeen Directeur Stefaan Singelée gepubliceerd in Handiscoop van mei 2019 over Ter Kouter en de Centra voor Ambulante Revalidatie.

Welkom in ons nieuw onthaal

19-12-2018

Iedereen is vanaf vandaag welkom in onze nieuwbouw. Daar vinden jullie ons nieuw onthaal, de wachtruimte (zowel voor de volwassenen als de kinderen) en op het eerste verdiep hebben wij een nieuwe vergaderruimte. Bovendien is dit gebouw extra toegankelijk gemaakt voor minder mobielen met een hellend vlak naar de inkom, brede deuren en een lift om vlot het eerste verdiep te bereiken. 

Ter Kouter renoveert en breidt uit

04-11-2017

Hierbij nuttige info tijdens de renovatie:

Folder en parkeerplan Deinze

Hierbij ook de link naar artikels in de kranten: artikel 1 en artikel 2

Lancering van campagne "Rita hoort niet goed"

22-02-2017

Hoorexpert lanceert de campagne "Rita hoort niet goed". Hierbij wordt de focus gelegd op het gehoorsverlies van mensen met een verstandelijke beperking. 

Wist je dat?
- gehoorverlies veel vaker voorkomt bij mensen met een verstandelijke beperking

- mensen met een verstandelijke beperking meer negatieve gevolgen ondervinden van een gehoorverlies

- het zeer moeilijk is om een gehoorverlies correct in te schatten bij deze doelgroep
- we het gehoor van mensen met een verstandelijke beperking kunnen testen met aangepast onderzoeksmateriaal
- het dragen van hoorapparaten (en een aangepaste benadering) de levenskwaliteit van heel wat mensen met een verstandelijke beperking kan verbeteren

NAH: NeurOnCoaching als geïntegreerd aanbod bij hersentumor

16-11-2016

Binnen onze werking met mensen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) zien we geregeld mensen na een operatie van een hersentumor. We merkten dat hun beleving toch anders is dan die van mensen die revalideren na een ongeval of een CVA. Men moet niet alleen het verlies van de vroegere mogelijkheden aanvaarden, er is ook de angst voor het herval.

Heel vaak is dat herval ook onvermijdelijk en dan is het belangrijk dat men deze moeilijke periode zo kwaliteitsvol mogelijk kan doorbrengen. Zowel de persoon met een tumor als de omgeving moeten zo goed mogelijk op de hoogte gebracht worden van de mogelijke (neurologische) gevolgen. Men heeft emotionele ondersteuning nodig. En er is nood aan praktische maatregelen om het comfort en de kwaliteit van leven te verhogen.

Vaak valt men tussen de oncologische, neurochirurgische en neurologische discipline. Met onze NeurOnCoaching proberen we tot een geïntegreerd aanbod te komen. Meer informatie is te vinden in de brochure in bijlage.

Vrijwilliger/vrijwilligster voor Logistieke hulp

17-10-2016

Kinderdagverblijf De Elfjes is op zoek naar een vrijwilliger/vrijwilligster voor logistieke hulp

 

 

We zoeken een gemotiveerd persoon die zich elke dag een paar uren kan vrijmaken in de namiddag. Liefst tussen 16u – 18u , maar andere opties kunnen besproken worden.

Geen weekendwerk.

 

Jobinhoud : hulp bij kleine huishoudelijke taken en eventueel assisteren bij de begeleiding indien er noodsituaties zijn.

 

Graag : gemotiveerd zijn om hulp te bieden waar nodig, respect voor onze werking, flexibiliteit en discretie.

 

Interesse?

Neem contact met Marianne Stofferis

kinderdagverblijf De Elfjes.

AALTERSESTEENWEG 2 DEINZE.

09 380 88 68

0491 87 80 00

info@elfjes.be

Financiële steun is altijd welkom

29-02-2016

Je kan het Centrum financieel steunen door een overschrijving op het rekeningnummer BE56 4429 1150 5188. 
Je gift is fiscaal aftrekbaar in geval je minimaal  € 40  stort en in de mededeling “Fiscale gift voor CAR Ter Kouter” vermeldt.

Een nieuw busje dankzij lokale sponsoring

18-11-2015

De timing was perfect. Het busje van CAR Ter Kouter, met 340 000 km op de teller, gaf woensdag de geest, uitgerekend op de dag dat het nieuwe busje aan de pers werd voorgesteld. Ter Kouter sloot daarvoor een overeenkomst met de firma Special Ad uit Wieze, die dit voertuig gratis ter beschikking stelt. De minibus werd voorgesteld in bijzijn van de sponsors die alles mogelijk maakten. 

 

Please reload

© 2016 by ICT-werkgroep

Ter Kouter Deinze

Aaltersesteenweg 2

9800 Deinze

 

09/ 386 38 90